Schoenentrends veranderd met de wegen

Aan het begin van de eeuw waren de meeste wegen in de VS niets meer dan licht verbeterde wagonsporen. Zelfs de meeste belangrijke “snelwegen” waren geplaveid met keisteen en die bevonden zich in de grote steden. Mensen deden kennelijk veel meer toen ze liepen en omdat de wegen niet glad en vlak waren, konden de voeten van mensen zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende oppervlakken.

Het vermogen van onze voeten om op verschillende oppervlakken te lopen is in de loop van de jaren sterk afgenomen en een van de redenen is de schoenen die we dragen. De meeste schoenen van vandaag zijn gemaakt van materialen die beperkend zijn en bieden onze voeten onvoldoende bewegingsvrijheid om van nature te bewegen. Het probleem hiermee is dat het de voeten verzwakt. Denk er eens over na, als u een paar mocassins of flexibele schoenen draagt, worden uw voeten gedwongen zich aan te passen aan de grond waarin u wandelt. Aan de andere kant, als u een paar sneakers, laarzen of zelfs oxfords draagt, staat het materiaal uw voet niet toe om het oppervlak te voelen, laat staan ​​om ermee te bewegen.

Onderzoekers vertellen mensen nu hoe belangrijk het is om comfortabele, flexibele schoenen te dragen. Naast het versterken van je voeten hebben lichte schoenen andere voordelen, zoals een betere gewichtsverdeling, wat kan helpen de houding te verbeteren. Hoge hakken zijn bijvoorbeeld enkele van de slechtste schoenen voor je voeten. Een reden is de smalle teendoos die je tenen perst en na verloop van tijd kan dwingen om misvormd te worden, en als je op de hielen gestut wordt, zet je je voeten in een volledig onnatuurlijke positie. Het juiste soort schoenen moet je voeten voldoende ruimte geven om te staan ​​alsof je op blote voeten loopt, wat een reden is waarom sneakers zo populair zijn. Veel sneaker-bedrijven voegen nieuwe, lichtgewicht stijlen toe aan hun schoenen omdat mensen comfort willen, en als je eenmaal lichte schoenen draagt, is het moeilijk om terug te gaan naar de 'gewone' soort.

Net zoals lichte schoenen je kunnen helpen je voeten te versterken, zal het dragen van comfortabele schoenen je helpen voetproblemen in de toekomst te voorkomen. De meeste baby's komen met gezonde voeten de wereld in en toch zal tot 75 procent van de volwassenen op een bepaald moment in hun leven voetproblemen krijgen. Een belangrijke reden hiervoor is schoenkeuze. Bij het kiezen van een paar comfortabele schoenen, wil je ervoor zorgen dat ze niet strak in lengte of breedte zijn, voldoende ondersteuning voor de voetboog hebben en wat demping als je veel staat of loopt. Als je orthesen draagt, probeer ze dan altijd met een nieuw paar schoenen om er zeker van te zijn dat ze goed passen.

Een bedrijf met de naam Hey Dude heeft een mooie lijn van lichte, comfortabele schoenen en wanneer je nadenkt over het kloppen van je voeten, neem je dag in dag uit ons rond en krijg je ons waar we moeten gaan, het minste wat we kunnen doen is zetten ze in een mooie paar comfortabele schoenen.Source by Shah Granville

Comments are closed